I HAVE A DREAM

Sinds enige tijd was ik op zoek naar een hoogwaardig vernieuwend food concept. Na een jaar research in verschillende toonaangevende landen en steden m.b.t. food-concepten en formules, werd al vrij snel duidelijk wat er in Gent ontbrak. Namelijk, een concept met eerlijke, gezonde en hoogwaardige ultra-verse producten die vooral fantastisch smaken.

In Londen, New York en Toronto ontstond reeds een sterke trend naar gezond, lekker en verantwoord eten. Dit uitte zich vooral in concepten die zich richtten op grab & go als lunch of als tussendoortje. Denk hierbij aan salades, sushi, poké, yoghurtjes en gezonde broodjes. Toen ik in Ibiza, en dan in het bijzonder in Eivissa, op zoek ging naar de ontwikkelingen in de foodmarkt, kwam ik steeds meer tegen wat ik al in mijn hoofd had. Gezonde en lekkere producten van de hoogste kwaliteit, die met de hand ter plekke vers bereid worden, en die men vervolgens direct kan leveren om ze te nuttigen daar waar men er zin naar heeft.

PASSIE VOOR SMAAK

In het concept dat ik voor ogen had, moeten de producten van de beste kwaliteit zijn, maar dan wel voorzien van hun eigen jasje. Zo begon mijn zoektocht naar ontwerpers, geschikte leveranciers, medewerkers, delivery. Het is heel belangrijk dat de partners geloven in de filosofie van mijn concept. Met mijn concept wil ik ook terug naar een gezond voedingspatroon. Naarmate de Homo sapiens evolueerde naar de 'moderne' mens, ontstonden meer en meer 'beschavingsziekten'.  Vooral sinds de tweede wereldoorlog namen  het aantal nieuwe ziektes schrikwekkend toe. Plots staken allerlei aandoeningen de kop op die ervóór niet eens bestonden! Dit hebben we te danken aan de snelle welvaartsevolutie.  Niet alleen een veel hectischer levenswijze maar vooral een voedingspatroon dat wel héél sterk afwijkt van wat een lichaam echt nodig heeft. Omdat dit zo belangrijk is, maak ik er ook een punt van dat er voor alle gerechten wordt aangegeven hoeveel kcal zij voorstellen; zo hou je snel én simpel de controle over wat je eet.

PASSIE VOOR PUUR

Ik geloof dat je goed eten geweldig kunt maken door het op een zo puur en natuurlijk mogelijke manier te maken. Dat je dat proeft geef ik je op een briefje. Ik ben tegenstander van het gebruik van dubieuze geur-, kleur- en smaakstoffen en voorvechter van versheid en kwaliteit. Voor mijn concept is het duidelijk; dubieuze toevoeging wordt voor de volle honderd procent uitgesloten. MON DADA levert de beste producten denkbaar met een hoge kwaliteit die vanzelfsprekend is. Onze ingrediënten zijn afkomstig van boeren, telers en kwekers die precies weten waar ze mee bezig zijn, en dit ook nog eens op een verantwoorde, slimme manier doen. Het liefst halen we de ingrediënten uit de regio. Dit beperkt niet alleen het aantal kilometers dat de ingrediënten moeten afleggen (food miles), maar stelt ons ook in staat om de versheid van de producten te garanderen. Waar mogelijk, werken we met biologische ingrediënten: geproduceerd met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

PASSIE VOOR NATUUR

Alle producten verpakken we in bowls, op een natuurlijke manier: dus niet met zuurstofarm gas verpakt, of op een andere manier onnatuurlijk lang houdbaar gemaakt. We gebruiken hoofdzakelijk klimaat-neutrale biologisch afbreekbare verpakkingen. Vanuit die invalshoek is te begrijpen dat ik in eerste instantie de baseline ‘bloody delicious healthy food’ zeer snel in gedachten had. Mon dada, ‘daar ben ik gek van’, ‘daarvan hou ik het meest’, haalde het om met mijn nieuw concept naam te maken. Aldus werd in de nazomer van 2018 ‘MON DADA’ geboren.

Hopelijk kent een groot gedeelte van Gent ons van naam en faam, en heeft bijna iedereen al eens met heel veel smaak een product van ons gegeten…

Meer weten? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Respect nature & mankind and thus respect yourself
Take your time
Chew slower and enjoy more
Dare to dream and have fun living it
Share and make a friend

Guilt Free Extras

Een leuke subtitle komt hier

Email

info@mondadagent.be

Telefoon

09/388.92.68

Locatie

Voldersstraat 11A, 9000 Gent